Otizim Ve Spektrum Bozukluğu

otizm tedavisi

Nörolojik Otizm bebeklikten itibaren oluşmaya başlayan ve 2-3 yaşında tam anlamıyla kendini konuşamama, dikkati toplayamama ve dış iletişime kapalılık olarak ortaya çıkan davranış bozukluğu olarak tanımlanmaktadır. otizm sendromu bir davranış bozukluğu olarak ifade edilir dolayısıyla hastalık olarak tabir edilmesi doğru değildir. Bu sebepten ötürü otizmli çocuklar için özel eğitimler söz konusu olmaktadır. Hem bedensel hem de ruhsal eğitimlerin verilmesiyle, iletişimi açarak sevgi içerisinde otizm göz görülür azalış sağlayacaktır. Bu eğitimlerin mutlaka bu konuyu yakından takip eden ve eğitimini almış konusunda uzman psikologlar eşliğinde verilmesi çok önemlidir.

 

Otizm Sendromu Nedir?

 

Otizm sendromu, Beyin gelişiminde bir takım sinir sistemlerin gelişmemesi veya normalinden düşük gelişmesi sebebiyle ortaya çıkan gelişim bozukluğu olarak adlandırılır. nörolojik basit bir takım testler ile rahatlıkla tespit edilmektedir. Beyin sinirlerindeki gelişim bozukluğu birçok davranışsal değişimlere sebebiyet vermektedir. Otizm spektrum bozukluğu davranışsal değişimlere yol açan belli başlı davranışlar sıralanacak olursa, göz teması kuramamak, kendi ismi ile çağrıldığında dönük bakmamak, işaret dili ile istediğini ifade edememek, yaşıtları ile oyun oynamama veya ilgi göstermemek, Konuşma yetisinin olmaması veya konuşma geriliği söz konusu öne çıkan belirtiler olmaktadır.

Otizm fiziksel bir rahatsızlık olarak tanımlanmaktadır Dolayısıyla ruhsal bir durum söz konusu olmamakla birlikte belirtiler ilk bakışta ruh hastalığı çağrışımında bulunarak ebeveynleri yanıltabilir. Bu sebeple bu otizm sendromu ile ilgili hem uzman bir doktor hem de psikolog ayrı ayrı tetkiklerde bulunması sağlıklı olacaktır.

 

Otizm Hastalığı Genetik midir?

 

Otizm hastalığı olarak bilinen ve aslında hastalık olarak tabir edilmesi çok doğru bir tanım olmamaktadır. Otizm hastalığı olarak bilinen bu durum genetik yani anne karnında oluşabilmektedir. Bu durumun yanı sıra sonradan da oluşabilmektedir. Otizm erken teşhis edilmesi çok ciddi iyileşmelere hatta tamamen yok denecek kadar en aza indirgeme söz konusu olmaktadır.

Otizmin bir diğer açıdan bakılacak olursa beyin etkileşimlerinin tam ve net olmaması arada boşlukların olması arada nöbetlerin geçirilmesi de söz konusu olmaktadır.

 

Otizm Tedavisi Nasıl Olmalıdır?

 

Otizm teşhisleri sadece doktorlar tarafından teşhis edilmektedir. Çocukların dış görünüşüne veya aynı zamanda otizm belirtilerinden bir ya da bir kaçının olması bu teşhisin konması için yeterli olmamaktadır. Tanı konulurken uzman doktorlar bir den fazla testler yapmakta ve bu testlerin sonuçları yorumlanarak otizm tedavisi başlamaktadır. Otizm için uzman doktorlar çocuk psikologları ve nörolog, neo psikologlar tarafından teşhis ve tedavileri yapılmaktadır.

Otizm için ilaç tedavisinden çok Çocuk ile birebir ilgilenmek, ilgi alanında çocuğun dikkatini çekerek zamanla dikkat koordinasyonunun artırılmasını sağlama tarzında çalışmalar yürütülmektedir. Ayrıca otizm konusunda detaylı araştırmalar yaparak çeşitli bilimsel sonuçlardan yola çıkan sascenter.com yurt dışında yaygın olarak kullanılan ve otizmli çocuklar üzerinde çok etkili sonuçlar alan SAS Metodu, beyin fonksiyonlarının gelişmesi için özel olarak hazırlanan müzik ve tonlamaların kullanılması ile ortaya çıkan bir yöntemdir.

Bu metot hem çocuklar hem de yetişkinler için dikkat çekici bir yöntem olmaktadır. Çünkü seanslar oldukça keyifli geçmekte ve farkında olmadan çocuğun beyin fonksiyonları arasında sağ ve sol lobların dengede çalıştırmayı sağlamaktadır. SAS yöntemi son derece güvenilir ve uygulanması kolay bir yöntemdir. Özellikle otizmli çocukların oldukça eğlenecekleri ve ruh açıdan rahat hissedecekleri bir ortamda farkındalığını yükseltmesine yardımcı olmaktadır. Ayrıca konuşma geriliği veya konuşma güçlüğü çeken kişilerin bu seanslar ile kapalı olan ve sosyalleşmeyi hızlandırmaktadır.

 

Otizm Nasıl Tedavi Edilir?

 

Otizm tedavisi, günümüzde yaygın olarak kullanılan tedavi yöntemleri arasında yer almaktadır. Uzman hekim ve bu alanda sascenter.com eğitimini tamamlayan uzmanlaşmış psikolog eşliğinde düzenli şekilde seanslara katılmak şartıyla oldukça başarılı sonuçlar çıkmaktadır. Yapılan araştırmalara göre otizm sendromu yaşan çocukların yaklaşık %5-10’luk kısmında zeka geriliği görülmemekte sadece iletişim ve davranışsal bozukluk üzerine seanslar düzenlenebilmektedir.

Çocukların genellikle beyin fonksiyonları gelişim süreci yavaş olması sebebiyle zekayı yükseltecek bir takım aktiviteler ile otizm nasıl tedavi edilir sorusu yanıtlanmaktadır. Sascenter.com bünyesinde barındıran uzman kadrosu ile başvuran ebeveynler ile detaylı toplantılar yapılmakta ve çocuğun otizm derecesi uzman psikolog ve neo psikolog eşliğinde tespit edilerek doğru seanslar uygulanmaktadır.

Uzmanların burada özen gösterdiği çocukların seans esnasında rahat olması, sıkılmaması ve seansa doğru yanıt vermesi açısından onların dikkatleri dağılmadan seanslarını tamamlamaları ana kıstasları olmaktadır. Otizim çözülebilir bir sendromdur. Çocukların ileri ki yaşlarda toplum hayatına karışarak iş ve kariyer sahibi olmaları sağlanabilmektedir.

Bazı davranışsal sorunlar arasında yer alan sürekli ve sık sık tekrarlanan davranışların geri bırakılması konusunda sascenter.com uzman psikolog ekibi ile rahatlıkla aşılan bir durum olmaktadır. Eğer çocuklarda sık tekrarlayan davranışsal bozukluk olup olmadığı konusunda bir kaç noktaya dikkat çekmek gerekir Örneğin uyarılma sıklıkla yapılıyor ve uyarmaya yanıt alınamıyorsa, sadece tek bir alana yoğun ilgi varsa farklı koşullar veya etkenlere yanıt vermiyorsa, Aynı hareketler veya aynı cümleler sürekli tekrarlanıyorsa mutlaka bir uzmana danışılması gerekmektedir.

 

SAS Metodu

Nörolojik ve psikolojik bozukluklarda, sinir, stres ve duygusal problemler SAS Metodunun kişiler üzerinde pozitif etki yarattığı bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Dünya üzerinde birçok ülkede uygulanan SAS Metodu’nda kulaklıklar aracılığıyla ses, müzik ve hikaye tabanlı dinletiler, beynin iki tarafınında birbiri ile uyumlu bir biçimde çalışmasını sağlar. Bu sayede kişi bilişsel, duygusal, fiziksel olarak kendisini geliştirir. Beynin sağ ve sol hemisferinde sağlanan bu uyumlu çalışma kişilerin gerek okul gerek iş gerek gündelik yaşamlarında daha etkili ve başarılı bireyler olmasında yardımcı olur. Herhangi bir psikolojik veya nörolojik sorunda kişinin beyinsel fonksiyonlarını en etkili şekilde kullanılmasında SAS Metodu’nun oldukça büyük bir etkisi vardır. Çocuklarda ve büyüklerde güvenle kullanabileceğiniz SAS Metodu ile sizlere huzurlu ve başarılı günler dileriz. SAS Metodu herhangi bir tıbbi müdahale programı sunmaz, teşhis veya tedavi içermez. Herhangi bir tıbbi durum söz konusu olduğunda sağlık çalışanlarından profesyonel destek almalısınız.

İlginizi Çekebilir.

sipastik
Serebral Palsi

Günümüzde birbirinden farklı psikolojik ve ruhsal hastalıklar bulunmaktadır. Kalıtsal ve

down sendromu
Down Sendromu

Bebekte bulunan 21. kromozomun çiftinde artı bir tane kromozom bulunması